Logo
Meny
Søk

Konfliktfrie diamanter

Konfliktdiamanter, også kalt bloddiamanter, er rå og uslipte diamanter som blir brukt av opprørsgrupper for å finansiere bevæpnet konflikt mot den legale ledelsen i et land. Slik finansiering har pågått i mange år. Konfliktfrie diamanter er garantert ikke anskaffet ved bruk av vold, barnearbeid, i konflikt med menneskerettigheter eller miljø ødeleggelser. Slike diamanter blir nøye fulgt fra gruven til de ankommer kunden, for å sikre at de er konfliktfrie.

Kimberley prosessens sertifiserings skjemaer (KPCS), er desginet for å sertifisere diamantens opprinnelse. KPCS ble etablert i 2003 for å forhindre opprørsgrupper fra å finansiere sine krigshandlinger ved diamantsalg. Bloddiamanter blir forhindret fra å komme på det legale diamant markedet. Dette er en forsikring til diamantkjøpere, slik at de vet at deres kjøp ikke finansierer krig eller krenkelser av menneskerettighetene.  Etter denne prosessen har salget av konfliktdiamanter sunket fra ca. 4% til godt under 1%.

For oss står etikk sentralt i handelen. Vi ønsker ikke å støtte prosesser som er ødeleggende for mennesker eller naturen. Derfor er alle våre diamanter garantert konfliktfrie. Dette er en garanti vi får fra våre leverandører, som er underlagt bestemmelsene i Kimberley prosessen.


×
Hvordan ønsker du å kjøpe diamanten

Ordren er IKKE fullført! Vennligst les meldingen under for mer informasjon.

Etter en automatisk kredittvurdering har Klarna dessverre valgt å avvise din kjøpsforespørsel. Dette kan forekomme av ulike grunner. Vi anbefaler deg derfor å ta direkte kontakt med Klarnas kundeservice. Vår erfaring er at en samtale med Klarnas kundeservice kan hjelpe i slike tilfeller.

Velger du å betale med Klarna faktura eller Klarna konto, må du alltid oppgi ditt fulle navn, slik det står i passet ditt. Du må også oppgi adressen du er registrert med i Folkeregisteret. Gjør du ikke dette blir kjøpet automatisk avvist av Klarna.

Du kan også gå tilbake til kassen og fullføre kjøpet ved å velge kortbetaling (VISA/MasterCard).

Ta gjerne kontakt med oss om det er noe du lurer på.

help desk software